Nieuws

Dealer voor midden Nederland van Pongratz aanhangers 

Mulder Aanhangers is per 1 juni dealers van Pongratz aanhangers voor midden Nederland.
Deze Oostenrijkse fabrikant zogt voor een u itgebreide ontwikkeling, geavanceerde productie-technologie, geselecteerde materialen en constante kwaliteitscontrole zijn de garantie voor die altijd al een goede kwaliteit Pongratz. Dit resulteert in een balans, met een paar woorden kunnen uiten: de pionier en marktleider voor meer dan 35 jaar in Oostenrijk - perfectie in elk detail. 
 

  

Maximumsnelheid naar 90 km/u                                               Bron; BOVAG 20-04-2009


Vanaf 1 mei 2009 gaat de maximumsnelheid voor (bestel)auto's met aanhangwagen of caravan omhoog van 80 naar 90 kilometer per uur. De nieuwe regel moet de veiligheid en doorstroming op de Nederlandse wegen bevorderen en kwam tot stand na een oproep van BOVAG, Focwa, ANWB, transporteurs en caravanfabrikanten.

Tot op heden zorgen vrachtwagens en auto's met aanhanger of caravan nog wel eens voor hachelijke situaties. De snelheidsbegrenzers van trucks zijn geijkt en rijden daardoor in de praktijk sneller dan de 80 km/u die de meter in een personen- of bestelauto aangeeft. Vrachtwagenchauffeurs gaan vervolgens inhalen en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties, schrikreacties of irritatie bij andere weggebruikers.

Nu de maximumsnelheid voor auto's met aanhanger of caravan omhoog gaat van 80 naar 90 km/u, komt er naar verwachting meer rust in het verkeersbeeld. De maatregel geldt voor 'lichte' aanhangers die niet meer dan 3.500 kg wegen, en moet zorgen voor meer veiligheid en voor een betere doorstroming op de wegen. 

  

Ladingnet verplicht 

Sinds 1 januari 2007 is het verplicht om een ladingnet te gebruiken bij het vervoer van losse ladingen zoals puin, takken, brandhout en ander los materiaal. 

U riskeert anders een geldboete van maar liefst € 140,-. 

Ladingnetten zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, met zowel fijne als grove mazen 
Vraag er naar bij uw volgende bezoek! 

 

  

Mistachterlicht verplicht

In Juli 2006 moeten alle aanhangwagens tot 750 kg voorzien zijn van een mistachterlicht. Geremde aanhangwagens met een totaal gewicht boven de 750 kg die jonger zijn dan bouwjaar 1998 moeten ook een mistlamp hebben. Geremde aanhangwagens ouder dan 1998 zijn vrijgesteld. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. 

  

Bord 'veevervoer' verplicht op veetrailer!

Heeft u een veetrailer dan bent u verplicht een bord met de tekst 'veevervoer' op de trailer te voeren!! 

De VWA-keuring (RVV-keuring) is niet meer verplicht om de vijf jaar. Tenzij u meer kilometers rijdt in een straal van 65 km. of acht uur achtereenvolgens. Tevens heeft u dan een speciaal vervoersbewijs nodig.